Komplex Energetikai Audit

Leírás

Részletes, minden energianemre, illetve az épületek, technológia és szállítás valamennyi területére kierjedő műszaki állapotfelmérés és intézkedési javaslatok, melyet a megrendelővel való folyamatos egyeztetések és helyszíni bejárás alapján készítünk el.


Az energetikai audit célja az épületek, folyamatok és szállítási területek veszteségeinek feltárása, és ezek csökkentéséhez szükséges intézkedési javaslatok megfogalmazása. A hatékonyságot fokozó intézkedések megvalósítása pedig nemcsak környezetvédelmi szempontból előnyös, hanem komoly költségmegtakarítási potenciált jelent, ezzel növelve ügyfeleink versenyképességét.


Az energetikai auditot az Európai Unió honosított direktívái alapján készítjük el, mely figyelembe veszi az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvényt és annak módosító rendelkezéseit, illetve a 122/2015 (V.26.) kormányrendeletet.


A helyszíni bejárások alkalmával mérnök szakértőink alapos műszaki állapotfelmérést végeznek, amely során megvizsgálják az építészet, gépészet, villamos és egyéb rendszerek, valamint a szállítás terület energiafelhasználását, és konkrét megtérülési számításokkal segítik a beruházások priorizálását. Az elkészített Komplex Energiahatékonysági Audit jelentésünk magában foglalja az egyes energia nemek, felhasználási szokások, technológiai folyamatok és berendezések energetikai elemzését. Annak érdekében, hogy ügyfeleink hatékony energiagazdálkodását elősegítsük, intézkedési javaslatokat fogalmazunk meg az optimalizált energiavételezésre, a kapcsolódó korszerűsítésekre, ezek beruházás igényére és konkrét pénzügyi megtérülésére vonatkozóan. Minden intézkedési javaslat esetén vizsgáljuk az energiahatékonysági adókedvezmény igénybevételének lehetőségét és mértékét, melynek segítségével további költségcsökkenést tudunk biztosítani partnereink számára.


Komplex szolgáltatási portfóliónk fontos elemeként teljeskörű szakmai támogatást tudunk nyújtani az energiahatékonysági kivitelezések megvalósításában is.


Piacvezetőként 2010 óta több mint 786 auditot készítettünk nagyvállalatok számára.A 786 elvégzett audit során mérnökeink összesen több mint 1986 telephelyet mértek fel, és közel 20 000 intézkedési javaslatot fogalmaztak meg, mely cégenként átlagosan 9 db különböző típusú javaslatot jelent. Beruházási javaslataink átalagos megtérülési ideje 5,2 év, mellyel valós értéket teremtünk partnerinknek. Auditori tevékenységünk során 287.500 tonna CO2 megtakarítási potenciált tártunk fel ügyfeleink részére.

Referenciák

Eredményeink

786 db
fölötti ügyfél
1986 db
különböző telephely
20.000 db
megtakarítási javaslat
287.500 tonna
CO2 kibocsátás csökkentés
×

Egyszerűsített Energetikai Audit

Minitőzsde

Egyedi aukciók

Közbeszerzések

ISO 50001 tanácsadás

Tanúsítások

Napelemes rendszerek

Napkollektorok

Biomassza

Energia tárolás

Egyéb mérnöki tevékenység

Mérések

Villamos és gépészeti kivitelezések

TAO beruházás