Energiahatékonysági társasági adókedvezmény

Leírás

A szabályozó hatóságokkal és a legnagyobb adótanácsadó cégekkel folyamatosan egyeztetve kiemelkedő szakértelmet értünk el az energiahatékonysági beruházásoknál igénybe vehető társasági adókedvezmények igazolásában. Szolgáltatásunkra teljeskörű garanciát vállalunk.


Az energetikai auditban szereplő energiahatékony üzemeltetési megoldások és az energiahatékonysági fejlesztési javaslatok kitűnő alapot jelenthetnek a társasági adó (TAO) kedvezmény igénybevételéhez. Komplex szolgáltatási portfóliónk fontos elemeként segítséget nyújtunk ügyfeleinknek az adókedvezmény lehetőségének maximalizálásában. Az igazolást az 1996. évi LXXXI. 22/E.§ törvény alapján készítjük el, amely értelmében a cégek társasági adókedvezményt vehetnek igénybe a 2017. január 1-ét követően megkezdett, energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás megvalósítása esetén. Az adókedvezmény mértéke a beruházás elszámolható költségének 20-45%-a, de maximum 15 miliő euró.


A TAO-kedvezmény a beruházás üzembe helyezését követő adóévben - vagy az adózó döntése szerint a beruházás üzembe helyezésének adóévében - és az azt követő öt adóévben vehető igénybe. Az igazolás elkészítésének első lépéseként a megfelelő szakértelemmel rendelkező, felkészült szakértőink a beruházás megkezdésének napját megelőzően felmérik a tervezett beruházással érintett műszaki rendszerre vonatkozó energiafogyasztási adatokat, és becslést készítenek ún. „előaudit” formájában a tervezett beruházással elérhető energiamegtakarítás mértékéről. A beruházás üzembe helyezését követően ún. „utóaudit” készül, amelyben összehasonlítják a kiindulási- és az az új rendszer energiafogyasztásának különbségét, ezzel kiszámítva a beruházás megvalósításával elért energiamegtakarítást.


Az adókedvezmény igénybevételével kapcsolatos mindenfajta dokumentumot az adózó a beruházás üzembe helyezését követően 10 évig köteles megőrizni.


Cégünk 2017. októbere óta készít és állít ki energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásokra vonatkozó minőségigazolásokat. Ezen időszak alatt ügyfeleink által nettó 4 milliárd Forint értékben megvalósított beruházások vizsgálata során több, mint 180 igazolást állítottunk ki. Kiemelkedő tapasztalatunkkal teljeskörű garanciát vállalunk szolgáltatásunkra.Tudjon meg többet a beruházásokhoz kapcsolódó TAO kedvezményekről.

Eredményeink

1 992 db
TAO igazolás
80 milliárd
Ft beruházás
×

Egyszerűsített Energetikai Audit

Minitőzsde

Egyedi aukciók

Közbeszerzések

ISO 50001 tanácsadás

Tanúsítások

Napelemes rendszerek

Napkollektorok

Biomassza

Energia tárolás

Egyéb mérnöki tevékenység

Mérések

Villamos és gépészeti kivitelezések

TAO beruházás