Energiamonitoring

Az iNTENS egy online elérhető, intelligens adatgyűjtő és elemző platform az energiafelhasználás mérésére és nyomon követésre, rendszer szintű rálátást biztosít és megoldást nyújt az energia optimális felhasználására, a költségek csökkentésére az alábbi két modul használatán keresztül.

iNTENS ESZR modul

Az iNTENS ESZR online energetikai szakreferens modulja hatékonyabb kommunikációt, adatáramlást tesz lehetővé. Támogatja továbbá a 122/2015-ös kormányrendelet alapján a kötelező energetikai szakreferensi* tevékenységgel kapcsolatos adatgyűjtést és riport készítést. A szoftver a jogosultságnak megfelelően főmérőket, POD-okat, almérőket és objektumokat képes megjeleníteni. A modul használatával ügyfeleink összes energetikai adata digitalizált, nyomonkövethető, kereshető és exportálható, így azok bármilyen időszakra, bármilyen felbontásban felhasználhatók. A digitalizált adatok további segítséget nyújtanak mérnök szakértőinknek az ügyfelek energiafogyasztásának optimalizálásában, csökkentésében. A rendszer az alábbi fő funkcionalitásokkal rendelkezik:


 • Vezérlőpult - fontos energetikai adatok érhetők el, bármilyen időszakra, bármely telephelyre lebontva, naturáliákban és költségekben egyaránt, területi és meteorológiai adatokkal kiegészítve

 • Riportok - az összes havi és éves riport elérhető egy helyen

 • Fogyasztási adatok - havi fogyasztási adatait egyszerűen megadhatja online, ill. a korábban megadott adataihoz férhet hozzá digitálisan

 • Mérési pontok - mérési pontok (POD-ok) kerülnek megjelenítésre

 • Határidők - jogszabályi kötelezettségek, illetve egyéb határidők nyomonkövetésére van lehetőség, melyekről értesítést kapnak ügyfeleink

 • Hulladékgazdálkodás - a keletkezett hulladékok adminisztrálására nyílik lehetőségük ebben a menüpontban

 • Szemléletformálás - az összes GoGreen szemléletformáló magazin elérhető egy helyen, illetve az új magazinok is ide kerülnek feltöltésre

 • Adatszolgáltatás - a Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatal részére benyújtandó éves jelentések megadására van lehetőség ebben a menüpontban. A modul megfelel a 1/2020.(I. 16.) MEKH rendelet* almérési követelményeinek.

 • Dokumentumok - fontos és hasznos energetikai dokumentumok érhetők el

iNTENS energia mérési rendszer

Az iNTENS ENERGIA MÉRÉSI RENDSZER-ben telepítésre kerülő, modulárisan bővíthető almérési eszközcsomag garantálja a jogszabályi kötelezettségnek való megfelelést. Ügyfeleink kényelme, biztonsága és a szolgáltatás magas szakmai minősége érdekében olyan szolgáltatás csomagot fejlesztettünk, melyben ügyfeleink egy szolgáltatótól vehetik igénybe az almérési rendszer kiépítéséhez, üzemeltetéséhez és az adatok elemzéséhez szükséges szoftverfejlesztői és szerver üzemeltetői, energetikai szakreferensi, kommunikációs és méréstechnikai, továbbá kivitelezői szaktudást.


Szolgáltatásunk az alábbi részelemekből áll:


   
Műszaki tanácsadás

Alapvetően a vállalat tevékenysége határozza meg az almérési feladatot. Egy szállodánál teljesen más fogyasztók és felhasználói szokások jellemzők, mint egy három műszakban termelő vállalatnál. Ügyfeleinknek a „dobozos” termékek helyett testreszabott megoldásokat kínálunk. Tanácsadási szolgáltatásunk műszaki tartalma a 2/2017. (II. 16.) Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal* rendeletet szem előtt tartva történik, az épület, tevékenység és szállítás területeire vonatkozóan.

   
Felmérés és tervezés

A műszaki tanácsadás keretében meghatározott mérési igények műszaki, technológiai és kivitelezési megvalósíthatóságát a felmérés során tudjuk kidolgozni olyan részletességgel, mely alapján a rendszer kiépítése lehetségessé válik. Az elmúlt 10 évben több tízezer energia mérési pontot elemeztünk, helyszíni bejárások alapján felmértünk több ezer gyártócsarnokot és egyéb telephelyet. Az ezekből nyert tapasztalatok alapján segítünk a jól átgondolt és pontosan megtervezett energia mérési rendszer kialakításában.

   
Megvalósítás

Az általunk telepített rendszer képes integrálni a villamos, a gáz, a víz és a hőmennyiségmérők mérési adatait is. Opcionálisan a rendszerhez további páratartalom mérőt, CO vagy CO2 mérőt, valamint komplett meteorológiai állomást is lehet modulárisan csatlakoztatni. A mérési rendszerbe beépített eszközökre 24 hónap jótállást biztosítunk. Rendelkezünk mindazon szakismerettel, személyi erőforrással, kapcsolati tőkével, kivitelezési tapasztalattal és üzemeltetési jártassággal, amely alapján ügyfeleink részére jól átgondolt és pontosan megtervezett energiamonitoring kialakítását valósítjuk meg.


   
Üzemeltetés

Az energia mérési rendszerhez 24 órás műszaki támogatást biztosítunk, melyet ügyfélszolgálati rendszerünkön keresztül lehet igény bevenni. Az üzemeltetés során biztosítjuk az adatbázis üzemeltetéséhez kapcsolódó szerver teremben elhelyezett hardver eszközöket, továbbá a védelmi, hibaelhárítási, karbantartási, rendelkezésre állási feladatok ellátását, valamint a feladatok végrehajtása során elvégzett adatbázis módosításokat is.


   
Biztonság

Társaságunk kiemelten fontosnak tartja Partnerei adatainak védelmét, ezért is rendelkezünk az „Információ biztonsági irányítási rendszerek követelményei MSZ EN ISO 27001:2006” minőségbiztosítási rendszerekre vonatkozó tanúsítással is.


720 db
fölötti ügyfél
32.000 db
POD
560 db
Almérési pont

Referenciák


Miért érdemes minket választania?

 • 720 db ügyfél és 32.000 POD (3.500 telephelyen) vizsgálata során nyert tapasztalat

 • Több mint 30.000 db mérés, kommunikációs és mérőtechnikai szaktudás

 • Szakértői támogatás az igények meghatározásától kezdve, a telepítésen és az üzemeltetésen át az adatok elemzéséig

 • Energetikai szakreferensi és az almérésből származó értékek megjelenítése egy közös platformon

 • 100%-ban megfelel a MEKH előírásainak

 • MID hitelesített mérő telepítése

 • Vezeték nélküli, gyors kiépítés

 • Modulárisan bővíthető rendszer

 • 24 hónapos jótállás

 • 24 órás support szolgáltatás

Igényelje díjmentes konzultációnkat

×

Egyszerűsített Energetikai Audit

Minitőzsde

Egyedi aukciók

Közbeszerzések

ISO 50001 tanácsadás

Tanúsítások

Napelemes rendszerek

Napkollektorok

Biomassza

Energia tárolás

Egyéb mérnöki tevékenység

Mérések

Villamos és gépészeti kivitelezések

TAO beruházás