Együtt zöldebb - Együtt könnyebb


Közeleg a karácsony, a béke, szeretet ünnepe, amikor mindannyian egy kicsit lelassítunk, számba vesszük mindazt, ami az év során történt velünk. Köszönjük Partnereinknek ezt az évet, a közös munkát, azt, hogy együtt tettünk egy fenntarthatóbb életért!


Az Önök elszántságának és az együttműködésüknek köszönhetően minden egyes közös projektünkkel tettünk azért, hogy a klímahelyzet normalizálódjon, és hogy mi és a következő generációk is még hosszan élvezni tudják bolygónk sokszínűségét – ettől nagyobb ajándékot nem is adhatnánk közösen karácsonykor.


Ez az év azonban más, mint a többi. A koronavírus járvány olyan nehézséget gördített mindannyiunk elé, amire már régen volt példa a történelemben. Fontos, hogy ezekben a nehezebb időkben is összefogjunk, és közösen tegyünk azért, hogy a jövőben megelőzzük az ehhez hasonló csapásokat. A járvány egy intő jel lehet az emberiség számára, próbáljuk ezt meglátni! Fontos, hogy vigyázzunk a Földre, megóvjuk és tudatosan tegyünk azért, hogy még nagyon hosszú ideig élhessünk rajta. Büszkék vagyunk arra, hogy Önökkel együttműködve az idei évben is sokat tettünk ezekért a célokért, egy fenntartható jövőért, környezetünk megóvásáért.


Most, a járvány idején különféle módon, de mindannyiunknak egy kicsit nehezebb. Éppen ezért fontos, hogy empátiával forduljunk egymás felé, és megóvjuk értékeinket: a klímahelyzet normalizálódását, embertáraink egészségét és méltóságát. Fontosnak tartjuk, hogy segítsünk azoknak, akik eddig is nehézségekkel és hátrányos helyezettel küzdöttek, és most, a járvány évében még inkább kiszolgáltatott, marginalizált szituációba kerültek. Nagyobb szükség van erre a segítségre most, mint a Get Energy fennállásának 10 évében bármikor volt.Csapatunk ezért úgy döntött, hogy az idei évben karácsony alkalmából a szokásos céges ajándékok és meglepetések helyett három alapítványt támogat 100.000 – 100.000 Ft összeggel. Ezek az alapítványok azokon a kiszolgáltatott embereken segítenek, akik a járvány évében még inkább veszélyeztetett helyzetbe kerültek: krónikus beteg gyerekeken, fedél nélkül maradt embereken és olyanokon, akiknek a mindennapi betevő megszerzése komoly kihívást jelent.


demeter-alapitvany Az alapítvány által működtetett Démétér Ház a Szent László Kórház területén működik, és olyan vidéki családok számára komplex gondozási és utógondozási feladatot, akiknek a gyermekei a csontvelő transzplantáció utáni immunhiányos időszakban szakszerű ápolást és gondozást igényelnek. A gyerekek gyorsabban gyógyulnak, ha a családjukkal együtt tölthetik a felépülés időszakát, közben szakszerű segítséget kapnak az alapítványtól: orvosok, pszichológusok és pedagógusok támogatják a teljes felépülést.


menhely-alapitvany A Menhely Alapítvány célja egyszerű, szakértelemmel emberségesen segíteni az otthon nélkül maradt embereket. Munkájukat összetetten végzik, megélhetési, lakhatási támogatással, melegedőkkel és utcai segítséggel, idősotthonnal és csomagmegőrzővel segítenek a hajléktalan embereknek. Telefonos segélyvonaluk abban segít, hogy senki ne maradjon az utcán. Utcalapjuk, a Fedél Nélkül a megélhetéshez segíti hozzá a fedél nélkül maradt embereket - mind a lap eladásával, mind a színvonalas művészeti munkával.


etelt-az-eletert-kozhasznu-alapitvany A szervezet meleg ételt és tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak, és osztja szét Budapesten, valamint cél, hogy országosan is tudjanak segíteni. Az ételosztáson túl családsegítő programokat szerveznek családok és idős emberek számára, akiket az eladósodás, vagy a lakásvesztés veszélye fenyeget, emellett fogyatékkal élő, illetve pszichiátriai betegeket és hajléktalan embereket is támogatnak.


Köszönjük szépen az egész éves együttműködést, jövőre folytatjuk!


Ne feledjék: ahogy környezetünkért is tehetnek egyénenként, kis lépésekkel, úgy minden apró gesztus embertársaink felé, minden kis segítség is sokat jelent egy rászorulónak!


Boldog, Békés, Szeretetteljes Karácsonyt kívánunk!


a Get Energy munkatársai


Kapcsolódó cikkek

Címkék

×

Egyszerűsített Energetikai Audit

Komplex Energiahatékonysági audit

Energetikai szakreferens

Energia monitoring

Minitőzsde

Egyedi aukciók

Közbeszerzések

ISO 50001 tanácsadás

Tanusítások

Energiahatékonysági TAO

Napelemes rendszerek

Napkollektorok

Biomassza

Energia tárolás